Prezentare generala variante loto de joc

Cum se creaza variantele loto de joc :

Fiecare pagina de joc (Loto 6/49, Loto 5/40 si Loto Joker) contine o grila formata din 49, 40 sau 45 de numere. Pagina loto joker mai contine o grila de 20 de numere din care se alege jokerul.

Fiecare jucator va selecta numerele loto favorite pe baza carora sistemul va genera variantele loto de joc, si apoi va completa filtrele care se vor aplica variantelor loto generate pe baza numerelor loto favorite alese. Daca jucatorul se razgandeste in privinta unui numar il poate deselecta printr-un simplu click.

In exemplul nostru am ales 9 numere: 2,4,7,17,24,27,32,33,37 . In momentul de fata, avem 9 filtre care ajuta in selectarea variantelor loto care vor fi generate

Prezentare filtre loto:

1) Numere loto favorite :

In acest filtru se pot introduce 1 sau 2 numere loto favorite care vor apare in toate variantele loto generate.

In exemplul nostru am folosit doar 1 numar loto favorit (11) iar celelalte numere sunt generate din numerele alese de jucator.

2) Suma minima si maxima :

In acest filtru se introduc sumele minime si maxime ale numerelor ce compun o varianta loto valida. Orice varianta loto generata care are suma mai mica decat suma minima sau mai mare decat suma maxima va fi exclusa.

In exemplul nostru am folosit suma minima = 80 si suma maxima = 170 ceea ce inseamna ca orice varianta loto generata in care suma numerelor e mai mica decat 80 sau mai mare decat 170 va fi exclusa.

3) Numere pare :

In acest filtru introducem numarul minim de numere pare care vrem sa fie in fiecare varianta loto generata.

In exemplul nostru am introdus valoarea 2, ceea ce inseamna ca fiecare varianta loto generata care are mai putin de 2 numere pare este exclusa din lista loto generata.

4) Numere impare :

In acest filtru introducem numarul minim de numere impare care vrem sa fie in fiecare varianta loto generata.

In exemplul nostru am introdus valoarea 2, ceea ce inseamna ca fiecare varianta loto generata care are mai putin de 2 numere impare este exclusa din lista loto generata.

5) Numere in decada :

In acest filtru introducem numarul maxim de numere ce fac parte din aceeasi decada. Decadele sunt:
Pentru Loto 6/49: 0-9, 10-19, 20-29, 30-39, 40-49 .
Pentru Loto 5/40: 0-9, 10-19, 20-29, 30-40 .
Pentru Loto Joker: 0-9, 10-19, 20-29, 30-39, 40-45 .

In exemplul nostru am ales maxim 3 numere care sa faca parte din aceeasi decada.

6) Numere consecutive :

In acest filtru introducem numarul maxim de numere ce pot fi consecutive.

In exemplul nostru am ales valoarea 2, ceea ce inseamna ca orice varianta loto generata care are mai mult de 2 numere consecutive va fi exclusa din lista loto generata.

7) Numere comune cu variante Loto extrase :

In acest filtru introducem numarul maxim de numere care sa fie cuprinse intr-o varianta loto generata ce pot fi comune cu numerele deja extrase in cadrul jocului loto de la infiintare.

In exemplul nostru am ales valoarea 3, ceea ce inseamna ca orice varianta loto generata care are mai mult de 3 numere in comun cu orice varianta loto existenta in baza de date va fi exclusa din lista generata. Prima varianta loto generata e 11,17,24,27,32,7. Daca intr-una din extragerile loto trecute am fi avut, spre exemplu, numerele 11,17,32,7 (sau orice combinatie de 4 numere) atunci aceasta varianta loto ar fi fost exclusa din lista deoarece ar fi avut 4 numere in comun cu o varianta loto existenta deja in baza de date. O valoarea rezonabila pentru acest filtru este 3, apoi 4. Va sugeram sa folositi una din aceste 2 valori atunci cand generati lista de variante loto.

8) Numere comune cu variantele Loto generate :

In acest filtru introducem numarul maxim de valori dintr-o varianta loto generata care sunt comune cu variantele loto generate anterior de sistem. Acest filtru se aseamana foarte mult cu filtrul precedent cu o mica deosebire, adica nu cauta in variantele loto deja existente in baza de date ci variantele loto deja generate anterior de sistem.

In exemplul nostru am ales valoarea 4, ceea ce inseamna ca orice varianta loto generata care are mai mult de 4 numere in comun cu variantele loto deja generate, este exclusa din lista. Prima varianta loto generata e 11,17,24,27,32,7. In urmatoarea varianta loto generata se verifica daca exista mai mult de 4 numere in comun cu aceasta varianta loto generata si daca exista atunci varianta loto generata este exclusa din lista. O valoare optima pentru acest filtru este 3.

9) Numar maxim de variante loto generate :

In acest filtru introduceti numarul maxim de variante loto care doriti sa fie generate de sistem.

Exemplu grila cu numere loto favorite :

Exemplu filtre loto :

Exemplu variantele loto generate :

Prezentare generala Analize:

Prezentare analize loto:

1) Numar aparitii :

Reprezinta numarul total de aparitii pentru un numar de la inceputul jocului si pana in prezent.

2) Medie aparitii :

Reprezinta media aparitiilor pentru numarul respectiv. Calculul e simplu: medie = numarextrageri/numaraparitii

3) Intarziere :

Reprezinta abaterea fata de media teoretica. Cu alte cuvinte, daca numarul x are media de aparitii y atunci media teoretica este ultimaextragere +y. Campul intarziere reprezinta diferenta fata de aceasta medie Un exemplu ar fi mai poate mai clar. Sa presupunem ca numarul 9 are media de aparitii 8.2 si ultima aparitie este la extragerea 500. Teoretic urmatoarea aparitie ar trebui sa fie la extragerea 508. Daca extragerea curenta este 510 atunci intarzierea este -2 (508 - 510).

4) Aparitii in ultimele 20 :

Dupa cum si numele o spune, reprezinta numarul de aparitii pentru numarul x din ultimele 20 de extrageri.

5) Aparitii in ultimele 40 :

Dupa cum si numele o spune, reprezinta numarul de aparitii pentru numarul x din ultimele 40 de extrageri.

6) Ultima aparitie :

Reprezinta extragerea cand a aparut ultima data un anumit numar.